
Primii pasi in domeniul psihologiei au fost facuti in anul 1998, an in care a inceput pregatirea mea profesionala. De-a lungul carierei profesionale am avut ocazia de a-mi dezvolta abilitatea de a lucra cu copiii si parintii prinsi in capcana problemelor parentale (din 2002-2010 activitatea mea profesionala s-a desfasurat in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului).
O alta abilitate insusita de-a lungul experientei profesionale, a fost de a lucra cu categoria persoanelor adulte aflati in rol de pacienti oncologici (din anul 2012 pana in prezent activitatea profesionala este desfasurata in cadrul Asociatiei Oncohelp).
Necesitatea intocmirii rapoartelor de evaluare psihologica a pacientilor pentru Comisia de Pensii a derivat din specificul activitati desfasurate in cadrul spitalului oncologic. In acest sens a aparut si necesitatea dezvoltarii unor colaborarii cu medicii in specialitate oncologica si psihiatrica, in vederea realizarii procedurilor legale de pensionare.
O provocare profesionala a fost pentru mine realizarea expertizelor judiciare si extrajudiciare, acestea necesitand evaluare copiilor si a parintilor in contextul divortului parental. Cazuistica in situatia expertizelor judiciare vine din partea Instantei de Judecata, in situatia expertizelor extrajudiciare, cazurile vin la recomandarea uneia dintre parti implicate in divort sau a avocatilor care ii reprezinta.
Pe viitor, planurile mele se focalizeaza pe dezvoltarea unei colaborari cu colegii din domeniu profesional, ca urmare a desfasurarii activitatii de supervizare profesionala. Activitatea de supervizare profesionala se adreseaza psihologilor atestati de Colegiul Psihologilor din Romania in treapta de supervizare pe specialitatea clinica.
O alta provocare in dezvoltarea mea profesionala vizeaza realizarea unor cursuri adresate atat profesionistilor, cat si publicul larg, tematica acestora fiind in functie de interesele si necesitatile partilor implicate.